Nu e doar zgomot: instrumente muzicale pentru prescolari si cei mici

Pentru parintii care doresc sa cumpere jucarii muzicale pentru copiii lor, si care in acelasi timp doresc sa nu-i deranjeze pe vecini, exista o alternativa ce poate multumi pe toata lumea.

In zilele noastre, copiii se pot bucura de jucarii muzicale special concepute pentru ei, cu care acestia se pot juca. Inainte, jucariile de acest gen nu erau atat de elaborate ca cele din zilele noastre. Ca efect, acestea puteau doar sa le insufle celor mici o oarecare preferinta pentru sunete si muzica, in loc sa le fie explorat propriul simt al ritmului sau urechea muzicala.

Copiii simt o mare bucurie atunci cand interpreteaza cantece despre natura si vietuitoare. Astfel, ei devin mai veseli, mai vioi, sociabili si ii ajuta sa se integreze cat mai bine in colectivul din care fac parte - fie ca vorbim de gradinita sau de mediul scolar. Atat cantecele cat si jucariile muzicale infrumuseteaza viata si copilaria copiilor.

Asadar, va prezentam o lista de jucarii muzicale de care copiii se pot bucura. Acestea sunt special gandite si fabricate atat pentru cei mici cat si pentru prescolari. Cu ajutorul lor, copiii pot explora muzica, iar impactul este minim, fara ca parintii sa fie deranjati de zgomot.

Tamburina

Este o jucarie din lemn, vesela si colorata. Cu ajutorul acesteia, copiii pot tine ritmul melodiilor preferate, dar pot compune si diverse melodii, in functie de preferintele lor.Marimea produsului este ideala, astfel ca poate incapea cu usurinta in gentuta copilului. Stimuleaza coordonarea mana-ochi, abilitatile motrice, aptitudinile ritmice si simtul auditiv. 

Muzicuta

Este o jucarie din lemn, vesela si colorata. Cu ajutorul acesteia, copiii pot tine ritmul melodiilor preferate, dar pot compune si diverse melodii, in functie de preferintele lor.Marimea produsului este ideala, astfel ca poate incapea cu usurinta in gentuta copilului. Stimuleaza abilitatile motrice, aptitudinile ritmice si simtul auditiv. 

 

Maracas

Este o jucarie din lemn, vesela si colorata. Cu ajutorul acesteia, copiii pot tine ritmul melodiilor preferate, dar pot compune si diverse melodii, in functie de preferintele lor.Marimea produsului este ideala, astfel ca poate incapea cu usurinta in gentuta copilului. Stimuleaza coordonarea mana-ochi, abilitatile motrice, aptitudinile ritmice si simtul auditiv. 

 

Masa de lucru cu xilofon

La lovirea bilutelor cu ciocanul, acestea cad peste xilofon si produc sunete muzicale placute. Xilofonul este detasabil si poate fi folosit separat, la fel ca si bancul de lucru. Aceasta jucarie poate fi de ajutor in recunoasterea si invatarea culorilor. Marimea produsului este ideala, astfel ca poate fi luat oriunde. Incurajeaza dexteritatea, coordonarea mana-ochi si manevrarea. De asemenea stimuleaza gandirea critica si intelegerea cauzei si a efectului. In anul 2015, aceasta jucarie a obtinut premiul "Independent Toy Silver Award in Eco Category".

 

Fluier Pasare

Jucaria reda sunetul unui fluier. Stimuleaza abilitatile motrice, creativitatea si imaginatia. 

 

Castaniete

Castanietele sunt asemanatoare batutului din palme, doar ca mult mai distractive. Marimea acestora este perfect adaptata pentru copii. Porniti muzica si copilul dumneavoastra va folosi castanietele de-a lungul melodiei. Puteti bate ritmul unui cantec pe o masa, iar copilul dumneavoastra il va putea imita. Marimea produsului este ideala, astfel ca poate incapea cu usurinta in gentuta bebelusului. Stimuleaza abilitatile motrice, aptitudinile ritmice si simtul auditiv.

 

Flaut

Jucaria produce sunete placute. Cu ajutorul acestei jucarii, copiii invata sa cante si sa-si dezvolte urechea muzicala. Aceasta jucarie poate fi de ajutor si in recunoasterea si invatarea culorilor. Marimea produsului este ideala, astfel ca poate incapea cu usurinta in gentuta bebelusului. Stimuleaza creativitatea, abilitatile motrice si imaginatia.

 

Echipa Ingenio Joc

8 septembrie 2017

 

Cum sa cresti un copil plin de compasiune

"Dacă vrei ca alţii să fie fericiţi, practică compasiunea. Dacă vrei că tu însuţi să fii fericit, practică compasiunea" - Dalai Lama

Compasiunea reprezinta literalmente ‘’a suferi alaturi de cineva’’. Cercetatorii o descriu ca fiind un sentiment, o motivatie ce apare in noi atunci cand ne confruntam cu suferinta celorlalti. De la varste fragede, majoritatea copiilor au un sentiment inascut de compasiune. Insa, daca aceasta trasatura umana se doreste a fi prezenta si la maturitate, parintii trebuie sa aiba grija ca acest sentiment al compasiunii sa fie hranit si dezvoltat inca din copilarie.

Asadar, cum procedam in acest caz?

Cea mai buna modalitate este sa-i dai voie copilului tau sa experimenteze in viata de zi cu zi, tot ceea ce inseamna compasiune.

Iata cateva sfaturi pentru a imbunatati capacitatea de compasiune a copilului tau:

1. Fii un exemplu de compasiune pentru copilul tau. Atunci cand ai ocazia, arata-i ce presupune mai exact acest sentiment.

2. Asigura-te ca iti implici copilul in fapte ce presupun blandete si delicatete. Amintirile emotionale precum oferirea catorva banuti celor saraci, sau ajutarea unei persoane aflata la nevoie, sunt lectii pe care le va tine minte de-a lungul vietii sale.

3. Fii autentic. Copiii se pricep sa observe comportamentele false. Toate faptele de compasiune ar trebui sa fie reale si bazate pe sentimente adevarate, astfel incat pentru cei mici, acest lucru sa fie plin de insemnatate si de efect.

4. Fii dispus sa infrunti si sa corectezi actele de cruzime ce impiedica abilitatea copilului tau de a-si dezvolta compasiunea. 

5. Informati-va copilul despre sentimentele altor oameni si despre faptele lor de bunatate fara a astepta ceva la schimb. Recompensele si atentia excesiva pentru compasiune, poate diminua efectul propriu zis al acesteia.

6. Include compasiunea in viata de zi cu zi a familiei tale. Fa in asa fel incat fiecare zi sa inceapa si sa se termine cu un simplu act de compasiune pentru fiecare dintre voi. Compasiunea intareste legaturile de familie deoarece te ajuta atat pe tine cat si pe copiii tai sa stiti cum sa empatizati unii cu ceilalti.

Aceste momente de invatare necesita doar putin mai multa gandire in decursul unei zile de-a tale. Vei fi surprins de diferenta pe care o va face in viata copiilor tai. De asemenea, si tu vei deveni o persoana mai empatica.

 

Echipa Ingenio Joc

20 iulie 2017